Teamontwikkeling

Jordy Stoelwinder

“Sandra is duidelijk in haar benadering en ze zorgt ervoor dat ieder teamlid aan bod komt en zich veilig voelt”

Na een uitgebreide loopbaan bij verschillende financiële instellingen (ABN AMRO, Rabobank, Vista Hypotheken), is Jordy Stoelwinder nu productmanager Digitalisering bij NHG. Hij werkt met 9 collega’s in een zelfsturend team, volgens het Agile-principe. Dit team is pas sinds een jaar bij elkaar en in dat jaar hebben zij, mede door corona, nooit het moment kunnen vinden om elkaar beter te leren kennen. Sandra Kok heeft dit team in een sessie meer inzichten gegeven in de persoonlijke drijfveren van ieder teamlid.

Jordy: ‘Om in een team tot goede samenwerking te komen, ben ik ervan overtuigd dat het belangrijk is om ook de persoon achter ‘het werk’ of ‘de taken’ te leren kennen. Sandra leerde ik ooit kennen binnen Rabobank en zij gaf mij mee: ‘Blijf zelf regie houden op je eigen carrière.’ Dat heb ik altijd onthouden.

Voor mij kwamen de vraag binnen mijn team en de technieken waar Sandra als coach mee werkt, op een logische manier bij elkaar. Ik was ervan overtuigd dat dit was wat ons team nodig had. Sandra is duidelijk in haar benadering en ze zorgt ervoor dat ieder teamlid aan bod komt en zich veilig voelt. Ze houdt je een spiegel voor, als team en als persoon en heeft ook de gave om boven de onderstromen in het team te ‘hangen’. En daar vervolgens handvatten voor te geven. Binnen ons team was het belangrijk dat we elkaar beter leerden kennen en daarvoor heeft ze ons allemaal een wapenschild laten maken. Die opdracht gaf ze van tevoren, volgens een vast format en met vaste vragen. In eerste instantie reageerden sommige teamleden wat sceptisch op deze vraag, maar iedereen ervaarde het door de waardevolle inzichten uiteindelijk als een goede en nuttige sessie. Ik wist al dat Sandra een mensen-mens is, nu heb ik gezien dat ze ook een mensen-coach is. Sandra ziet heel goed het resultaat dat belangrijk is voor het team, en helpt iedereen dat doel te bereiken. Dat begeleidt ze heel goed. Sandra heeft echt de wil om een team sterker te maken, beter te laten functioneren als team, maar vooral ook: om de mensen binnen dat team zich meer bewust te laten worden van de eigen kwaliteiten en talenten. Daarmee kom je verder als persoon en als team. Met de opgedane inzichten gaan wij nu verder bouwen aan ons team, we pakken nog regelmatig onze wapenschilden erbij.’