Schapendrijven

Om goed te kunnen samenwerken, is het nodig dat je inzicht hebt in ieders kwaliteiten en dat daar gebruik van gemaakt wordt. Coaching met Border Collies en schapen betekent dat je met het hele team het weiland in gaat. Je ervaart hoe het is om samen een klus te klaren, op een gebied waarop niemand ervaring heeft. En jullie kijken ook naar de dagelijkse praktijk. Deze dieren zijn een perfecte spiegel met veel inzichten in jullie patronen! En dan komt het er op aan! Wat doe je met de inzichten die je krijgt?

 

“Inzicht zonder handeling is geen verandering”

 

Door de persoonlijke inzichten vanuit een DISC gedragsanalyse en de teaminzichten vanuit de DISC teamanalyse, kun je de spiegel die de schapen je voorhouden en patronen die inzichtelijk worden in de wei, door vertalen naar het vergroten van jullie persoonlijke- en teameffectiviteit in de dagelijkse praktijk.

Denk bijvoorbeeld aan: Waar liggen de overeenkomsten in jullie team? Hoe gaan jullie om met communicatie, leiderschap en samenwerking? En hoe zou je dat willen? Door DISC met de sheepdogeperience te combineren, krijg je op verschillende manieren inzicht in je eigen gedrag en direct de tools hoe de samenwerking en communicatie te verbeteren. Inzichten vertalen we direct naar acties die zowel voor het individu als voor het team passend zijn om te ontwikkelen in de juiste richting. Je verrijkt je inzichten en samen klim je naar next level!

Wat is Disc?

DISC is een instrument waarmee gedrag wordt geanalyseerd en op een eenvoudige manier wordt weergegeven. Een DISC gedragsanalyse, brengt de persoonlijke gedragsvoorkeuren van een persoon in kaart; Wat doet iemand en hoe doet hij/zij dat (bij voorkeur)? Lees verder op onze website: DISC & drijfveren

Hoe ziet het programma er globaal uit?

 • Samen bepalen we in het intakegesprek de doelstelling van het team en de teamdag(en).
 • Twee weken voor de SheepdogExperience doen de deelnemers een DISC (en drijfveren) assessment. Reken op 15-30 minuten per persoon.
 • Daaruit volgt een analyse die deelnemers een aantal dagen voor de teamdag(en) ontvangen.
 • De dag:
  • Wat is DISC, inzichten in je eigen profiel en die van het team aan de hand van een presentatie en oefeningen.
  • Van 11:00-14:30u gaan we de wei in voor de Sheepdogexperience
  • Tussendoor een lunch
  • Van 15:00-17:00u werken we de patronen uit en vertalen we deze naar acties die jullie meenemen naar de praktijk en evalueren we de dag.