Teamontwikkeling m.b.v. DISC

Michel Rol

“ik zie nu beter welke leiderschapsstijl mijn collega’s hebben en heb de handvatten gekregen om daarop in te spelen, gebaseerd op mijn eigen leiderschapsstijl”

Michel Rol is Manager Procesmanagement Beleggen bij Rabobank. Hij startte met zijn nieuwe team middenin de corona-tijd, en vond het belangrijk dat er een goede kennismakings-sessie van de grond kwam. Immers, op een goede manier kennis maken met elkaar, elkaars drijfveren leren kennen en waarderen, betekent ook dat er meer vertrouwen komt binnen het team. Er zijn verschillende varianten voor teams om elkaar beter leren te kennen en DISC is er daar eentje van. Sandra nam het team mee in deze kennismaking via DISC.

Michel: ‘Sandra is heel gedreven, enthousiast en betrokken. Haar doel is duidelijk: ze wil het team en de individuen in dat team verder helpen. In ons eerste gesprek vroeg ze goed door, om een zo optimaal mogelijke aansluiting tussen het programma en het team te krijgen. Sandra verdiept zich echt in de opdracht, met interesse voor de mensen. Dat kwam zowel naar voren tijdens ons gesprek, als tijdens de teamsessie. Ze dringt snel door tot de essentie van je vraagstuk. De profielen die zijn voortgekomen uit deze training, helpen zowel mij als de teamleden elkaar in ons werk beter te begrijpen. We hebben inzicht gekregen in wat de leiderschapsstijl is op basis waarvan jij reageert en wat dan de stijl is van je collega en hoe je daarop kunt reageren. Ik merk dat we nu ook anders met elkaar in gesprek gaan. We zijn dichter tot elkaar gekomen, we weten nu allemaal beter van elkaar waarom we op een bepaalde manier reageren.

Sandra heeft mij, als leidinggevende, ook goede inzichten gegeven: ik zie nu beter welke leiderschapsstijl mijn collega’s hebben en heb de handvatten gekregen om daarop in te spelen, gebaseerd op mijn eigen leiderschapsstijl. Dat inzicht; in zowel je eigen profiel als in dat van je teamleden, dat vind ik echt erg mooi en verhelderend om te zien.

Sandra blijft heel betrokken heb ik al gemerkt, ook na de opdracht: we hebben nog steeds contact over de vorderingen binnen het team. Want ook al was de sessie zeer geslaagd en hebben we nu allemaal meer inzicht in onze profielen, je moet dit natuurlijk wel op dagelijkse basis met elkaar blijven doen. Ik bespreek ook bepaalde elementen tijdens de persoonlijke gesprekken die ik met medewerkers heb en als we verder zijn, willen we misschien nog wel een verdiepingssessie doen. Ik vind wel: als je echt wilt groeien met je team, dan is deze DISC-training een hele goede eerste stap. En de begeleiding van Sandra daarbij heb ik als bijzonder prettig ervaren: van voorbereiding tot gesprekken achteraf, Sandra blijft oprechte interesse tonen in het team en zorgt voor een goede afhechting en evaluatie.’