Persoonlijke coaching vanuit DISC en drijfveren

Patricia Wolvers

“Ik ben een betere versie van mezelf geworden”

Patricia Wolvers is Productmanager en had een vraag op gebied van individuele coaching. Daarvoor doorliep ze met Sandra een individueel coachingstraject.

Patricia: ‘Ik kende Sandra al langer, ook als leidinggevende en direct viel al op hoe open en eerlijk zij communiceert. Ze is een sterke persoonlijkheid, maar wel laagdrempelig in de benadering, met veel aandacht voor jou als persoon. Dat gaf mij het vertrouwen dat ik mijn vraag bij haar kon neerleggen.

Ik merkte namelijk dat ik veel in dezelfde valkuilen trapte en wilde daarin groeien; ik wilde effectiever leren communiceren. Daarom startte ik met Sandra een individueel coachingstraject. Sandra neemt uitgebreid de tijd voor je. Zo hebben wij eerst een persoonlijkheidstest gedaan, en een drijfverenanalyse. Dat gaf al heel goed inzicht. Sandra geeft dan richtingen over hoe je dit anders kunt aanpakken, ze leert je beter herkennen waarom je reageert zoals je reageert, en daar objectiever naar kijken.
Sandra’s uitgebreide ervaring in verschillende leidinggevende functies komt ook goed naar voren: ze weet van nature al hoe ze mensen goed kan coachen, en heeft dat nu uitgebreid met verschillende trainingen op coachingsgebied. Ze geeft je echt handvatten die goed bij je passen, die je je eigen kunt maken. Het is geen truc die je aangeleerd krijgt. Dat vind ik mooi aan de werkwijze van Sandra: ze kijkt naar de persoon en biedt je iets passends aan, zodat jij er in de praktijk goed mee uit de voeten kan. De mensen om mij heen merken nu ook niet dat ik anders overkom, ik ben dicht bij mezelf gebleven. Toch voel ik mij effectiever en heb daar meer zelfvertrouwen over, wat natuurlijk weer helpt om beter te communiceren; precies mijn doel.

Eigenlijk ben ik nu een betere versie van mezelf geworden: ik heb bijvoorbeeld meer inzicht gekregen in waarom ik op een bepaalde manier kan reageren in bepaalde situaties. Dat geeft mij veel rust. Ik vind overigens wel: zo’n coachingstraject doe je natuurlijk vooral voor jezelf, dus het is wel belangrijk om daar op dagelijkse basis mee aan de slag te blijven gaan. Vastlopen in je eigen, ‘oude’ gedachten blijf je nog lang ‘automatisch’ doen wanneer je het niet constant aandacht blijft geven en blijft oefenen. Maar daarover heb ik nog regelmatig contact met Sandra en het is fijn dat we kunnen blijven sparren hierover.